Bir cezanın anatomisi…

Share Button

Gülkız Tulay, kendisine gerçeklerin söylenmesine tahammül edemiyor. Kendini düzeltmek, doğru işler yapmak yerine, gerçekleri söyleyenleri baskıyla, cezayla susturmaya çalışıyor.

2016 Mali Genel Kurulunda genç bir delege yanıma gelip benimle sohbet etmişti. Sonrasında başına gelmeyen kalmadı. Buna ilişkin yazımı okumak isteyenler tıklasın >>> YAZI

Oysa aynı genel kurulda, bir kulübe delege olarak yerleştirdiği akrabalarından birisi Danial Avşar çıkıp kendisi aleyhine konuşacağına, bana laf atıyordu. Şimdi ben yazdım hepiniz öğrendiniz adını. Bayram ve Seval İkiz, ve diğer yakın dostları, kendisi gibi satrançla ilgisi olmayan insanlar genel kurulu abesle iştigal ederken, Denizli’nin genç satranç emekçisini susturuyorlardı.

Gülkız Tulay gücü bana yetmediği için, canımı yakacak şekilde dostlarıma ölçüsüz ceza vermeye devam ediyor.

Bunlardan birisi Mustafa Dördüncü’ye verilen ceza.

Ben Disiplin Kurulundaki saygın hukukçular kadar hukuk okumadım, onlar kadar engin hukuk bilgim yok, ama onların topundan daha fazla satranç aşkım, mangal gibi de yüreğim var.

El-insaf kardeşim. Bu lafların hakaretle ne ilgisi var. Mustafa Dördüncü nevi şahsına münhasır birisidir. Bir çok görüşüne katılmam. Her eleştirisinde “bu satranççılar” deyip, satrançla ilgisi olmayan Gülkız Tulay ve etrafındakileri göstermesi ve “ne biçim camia” demesi gibi, kendisine arada serzenişte bulunduğum konular da var.

Ancak Gülkız Tulay’a ne dese yeridir. Ben o kadar söylüyorum.

Cezaya bakalım…

Kime ceza veriyorlar?

Akıllara ziyan, bilgisiz, hukuksuz ve aymazlık ile madalyasını vermedikleri kızının hakkını Tahkim Kurulunda almasına rağmen, o Tahkim Kurulu kararını uygulamayıp mağdur ettikleri bir babaya veriyorlar cezayı. Adamın satrançla tek ilgisi kızı. Rezalete bakın. Üstelik Tahkim Kurulu kararını uygulamayıp bana göre Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırı davrandılar. Genel Müdürlük de seyretti, helal olsun!!

Çivisi çıktı federasyonun.

Dördüncü’ye iki kez altı ay ceza veriyorlar, ama MHK üyesi Mustafa İmamoğlu’na Başhakemlik yaptığı turnuvada lisanssız sporcu oynatmasına rağmen ceza vermiyorlar.

Dördüncü’ye ceza veriyorlar, ama görevli olduğu sınavda defter kitap açık kopya çekilmesine müsaade eden, bunu resmiyle şikayet etmemize rağmen bir il temsilcisi ve kurul başkanına ilişkin işlem yapmıyorlar.

Çivisi çıktı federasyonun, çivisi.

Dördüncüye ceza veriyorlar, ama amcası Cem Oğuz Akın’ın gözlemci olduğu turnuvada başhakemlik yapan ve ilk turda 68 sporcudan 28 kişiye hükmen kazanç yazan, kayıt-kontrol yapmayan Emrah Akın’a ceza değil tekrar görev veriyorlar…

Çivisi çıktı federasyonun, çivisi.

Dördüncü’nün cezasını kesen Disiplin Kurulunun bir üyesi, Başkanın özel avukatı. Seçim öncesinde benimle ilgili şikayet duyurusunda bulundu ve hukuk dersi aldı savcıdan, öğrenmesi lazım. Bu avukat satranççı ama vicdanı müvekkilinin Disipline yolladığı bir kişinin yargılanmasını yapan kurulda hala kalacak ölçüde…

Çivisi çıktı federasyonun çivisi…

Gülkız Tulay, size mesajım şudur.

Hukuku elinizde sopa yapmayın, döner size toslar.

Görün bakın, (parmağımı ıslattım dizüstü bilgisayarın kenarına) al buraya yazıyorum…

Hukuk size çok lazım olacak Gülkız Hanım.

Mustafa bey satranç adına bakmanız gereken kişiler biziz!

Sonuna kadar yanındayım kardeşim!

Bunun anlamını herkes tarihe yazıldığında öğrenecek…

Share Button