Bir Büyük Usta Eksildik!

Share Button

gurevich1Büyük bir usta Türkiye’den göçtü. GM Mikhail Gurevich Belçika’ya döndü. 2005 yılında benim zamanında ülkemize gelen Mikhail Gurevich, yıllarca milli takımımızda ay yıldızlı bayrağı temsil etti. Çok sayıda başarıya imza attı. Aktif sporculuğu bırakmasının ardından, ulusal takımlarımızın alt yapı hocası oldu.

Gurevich, Barış Esen, Mustafa Yılmaz, Emre Can gibi büyük ustaların kariyerlerine olumlu katkıda bulunmanın yanında, IM Vahap ŞANAL, IM Cemil Can Ali Marandi ve IM Batuhan Daştan gibi olağanüstü yeteneklerimizin üçüncü kuşak olarak yetişmesinde de büyük pay sahibi oldu.

Gülkız Tulay yönetimi, bırakın bir büyük usta çıkartmayı, ülkemizin en önemli satranç değerlerinden birisi olan Gurevich’in Belçika’ya dönmesine neden oldu.

Edindiğimiz bilgilere göre, 2014 yılı bahar aylarında Gülkız Tulay ekibi, Gurevich’le antrenör olarak yollarını ayırmak istedi. Ancak, Gurevich Aralık 2014’te sona erecek sözleşmesini anımsattı, satranç federasyonu başkanlık koltuğunda oturan Gülkız Tulay’a.

Gülkız Tulay da Ocak 2015 itibariyle Gurevich’in sözleşmesini uzatmadı. Mikhail Gureivch 15 gün için 3.000 Avro alıyordu TSF’den yaklaşık olarak.

TSF bu parayı ülkemizin başına gelmiş en büyük iki şanstan birisi olan Gurevich’e fazla gördü. Oysa Gülkız Tulay’ın Dış İlişkiler Komisyonu üyesi sıfatıyla oğlunu 4 gün Tromso’ya götürmesinin bedeli bir aylık Gurevich eğitiminden fazlaydı.

Gurevich’in yerini dolduramadı, Tulay’ın başkanlık koltuğunu işgal ettiği TSF. Bunun sonucunda Avrupa 18 Yaş Altı Takımlar Şampiyonasında en güçlü ekibimizle madalya alamadık. Ardından Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatından elimiz boş döndük, döküldük.

Satrançla ilgisi olmayan bir yönetimin sonucu bu.

Ardı da kuşkusuz gelecek.

2012’ye kadar satranç adına sportif olarak başardığımız bir çok şeyde, danışmanlığımı Mişa yaptı. Mükemmel bir insan ve eşsiz bir dost.

Yolun açık olsun Mişa!  Biz seni bunlara inat tekrar geri getiririz, senin yerin burası!

Gözün aydın Gülkız Tulay!

IMG_2182

Share Button