Başını kuma gömen TSF

Share Button

081220141520362881474_3

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONUNUN WEB SAYFASINDA GÜVENLİK AÇIĞI VAR !!

Ülke satrancında gün geçmiyor ki bir rezalet daha yaşanmasın.

15-16 yaşlarında olduğu iddia edilen iki genç Üstad Fatih ATAKİŞİ’nin kimlik bilgilerini federasyon sayfasından aşırıp kendisinin haberi dahi olmadan onun adına Hatay da ki bir turnuvaya kayıt yaptırıyorlar. Sayın ATAKİŞİ olayın üstüne gidince Federasyon yönetimini her durumda korumaya ant içmiş kişiler tarafından şikayet dilekçesinin geri alınması için baskı yapılıyor. Bu kişiler tarafından Sayın ATAKİŞİ’ye yapılan telkinlere göre, şikayetin geri alınması durumunda Ceza kanununa göre suç işleyen bu kişiler, federasyon tarafından verilecek olan kınama cezası ile kurtulacaklar, aksi takdirde 1-3 yıl arası satrançtan men cezası alacaklarmış. Sayın Fatih ATAKİŞİ ise yaşanan olayın peşini bırakmayacağını belirtti.

Olayla ilgili olarak Federasyon yönetiminin başını kuma gömerek adeta hiç bir şey olmamış gibi davranması hiçte beklenmedik bir durum değil. Web sayfasının güvenliğiyle ilgili durumlardan sorumlu olmalarına rağmen daha önce yaşanan başka olaylarda da sorunları büyütmeyin şeklinde ki yaklaşımları kaldığı yerden devam ediyor.

Sayın ATAKİŞİ ve bir çok oyuncunun kimlik bilgileri internette gezinirken ve bununla ilgili resmi müracaat yapılmış olmasına rağmen federasyon halen harekete geçmiş değil.

Kimlik bilgileriniz havada uçuşuyor ama siz bunu sorun edince Federasyon yönetimi de maalesef sizi sorun ediyor.

Share Button