Avrupa Yaş Grupları 2015

Share Button

2-3Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası 21 Eylül 2015 günü oynanan ilk tur maçlarıyla başladı. Satranç Haber olarak; şampiyonayı günü gününe yerinden takip ediyor olacağız. 25 sporcu ve sayısal olarak kalabalık bir teknik kadroyla katıldığımız şampiyonada şu sporcularımız yarışıyor:

Kadınlar Kategorisi: 8 Yaş Elifnaz Akat; 10 yaş Gülce Nehir Kara, WCM Işıl Can; 12 Yaş WCM Defne Sade, 14 yaş WCM Ece Özbay, WCM Duru Okuyaz; 16 Yaş WCM Burcu Melis Temel; 18 Yaş Çağla Yaren Aslan

Açık Kategori: 8 Yaş Atahan Çolakoğlu, 10 yaş Anıl Yolcu, Ahmet Doruk Koçer, Can Dolgun, CM Işık Can; 12 Yaş Emir Gülbeyaz, Alparslan Işık, FM Kağan Aydınçelebi, CM Ahmet Utku Üzümcü, Kaan Küçüksarı; 14 yaş Alperen Akdoğan; 16 yaş Ataberk Eren, Faruk Ömer Özer, Tuna Tuncer; 18 Yaş FM Mire Deniz Doğan, Ozan Cingöz, IM Cemil Can Ali Marandi

Sporcularımızın kendi yaş gruplarında 2015 Türkiye Şampiyonasında aldıkları dereceler

Sporcularımızın ilk ve ikinci turda aldıkları sonuçlar ise şöyle

Türklerin Sonuçları (Özet Tablo)

Her sporcumuzun tur tur rakipleri ve sonuçları

Bu sonuçlara göre; Cemil Can, Tuna Tuncer, Ahmet Utku, Işık Can, Duru Okuyaz, Nehir Gülce Kara, Elifnaz Akat tam puanla üçüncü turda oynuyor.

TSF sitesinde yayınlanan haberde istatistik bilgilere de yer verilmiş. Buna göre TSF şampiyonaya katılan sporcuları ve ülkeleri şu şekilde tespit etmiş:

toplamsayilar

TSF’nin bu istatistik çalışmasına teşekkür ediyoruz! Bunu bir kağıda basıp Gülkız Tulay’ın önüne birisi koysa iyi olur. Böylece Avrupa Şampiyonasına katılan sporcu sayıları nedir herkes öğrenmiş olur. Öyle 6 ülkeyle şampiyona yaparsan da sonucu böyle olur.

Sporcularımızın bu şampiyonada en iyi sonucu almasını diliyoruz.

Özellikle başarılı sonuç almasını beklediğimiz bir kaç sporcumuz var. Cemil Can, Ahmet Utku, Işık Can, Kağan gibi bu şampiyonalarda daha önce derece almış sporcularımızın tekrar başarılı olmasını diliyoruz.

Dünya satrancında üç kez Avrupa Yaş Grubu şampiyonu olan tek sporcu - IM Cemil Can Ali Marandi

Dünya satrancında üç kez Avrupa Yaş Grubu şampiyonu olan tek sporcu – IM Cemil Can Ali Marandi

Türk Satrancına gelmiş en büyük yeteneklerden birisi - Işık Can

Türk Satrancına gelmiş en büyük yeteneklerden birisi – Işık Can

2nd-round-19

Share Button