Antalya’da Lisanssız Sporcu Oynatılıyor!!

Share Button

Bir önceki yazımda Isparta’da ki rezaletleri gündeme getirmiştim. Bu yazıda durumun bir çok şehirde aynı olduğunu ve spor adına rezalet üzerine rezalet gerçekleştiğini belirtmiştim.  ISPARTA HABERİ

Bu kez rezalet Antalya’da! 2017 Antalya Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvasında lisanssız sporcu oynatılıyor!

İnanılır gibi değil.

Satranç Habere ihbar yağıyor. Gün geçmiyor ki, bir rezalet olmasın, TSF’de bir kural hatası ya da yasa dışılık yaşanmasın. TSF Hakemlerinin ilk günden öğrendiği bir kural, lisanssız sporcunun yarışmada oynatılamayacağıdır. Bu durumda yarışma hakemleri Disiplin Kuruluna sevk edilir ve ceza alır. Bunu bilmeyen bir hakem yoktur.

Ama sanırım başhakem MHK üyesi olunca durum değişebiliyor. Yoksa bu mümkün mü?

Gelin birlikte bakalım.

Turnuvanın üçüncü turundan eşlendirme sayfası

12nci masada oynayan yabancı sporcu Zhangir Yerzhan’ın lisanslı olmadığı görülüyor. Bu durumun başhakeme iletilmesine rağmen neden oynatıldığı bilinmiyor.

TSF Lisans Sisteminde Vizesiz Görünüyor

Lisans sistemine girip sporcunun soyadıyla sorgulama yaptığımızda karşımıza yukarıdaki sonuç çıkıyor. Sporcunun vizesi yok.

Akla iki durum geliyor.

Sporcunun lisansı vize edilmiş ama sisteme yansımamış olabilir. Bu durumda başhakemin bu sporcuyu oynatmaması gerekir. Ya da eğer lisans vize ücreti ödendiyse bunu federasyonla görüşüp vize işlemini uzatması gerekir. Sayfa dingonun ahırı değil. Biz lisans sorgulama sistemini şeffaf yaptığımızda tam da bunu amaçladık. Yani kimsenin aklında şüphe kalmasın. Sporcunun rakibi kontrol edebilsin.  Hakemler kolayca baksın. Kamuya açık denetim olsun. İster misiniz rahatsız olup, satranç tarihini sildiği gibi lisans sorgulama sayfasını da kaldırsın Gülkız Tulay? Yapar mı yapar, bu Gülkız Tulay, temizlik yapacağına, tozu halının altına itiyor.

Her neyse, eğer lisans vizesi yapılıp sisteme yansımadıysa, ücretin TSF hesabına havale dekontu yollanır biz de buradan paylaşırız. Ama bu yine de yetmez.

Bu tıpkı bir trafik polisinin bir sürücüyü geçersiz ehliyetle tespit etmesi gibi. Sürücü ya ehliyetini düzeltir yola çıkar, ya da araç süremez.

Ya da sporcu lisansları kontrol edilmiyor.

Ama balık baştan kokuyor.

TSF Çok Kötü Yönetiliyor

TSF’nin Başkanlık koltuğunu abesle iştigal eden ve dünya satranç tarihinin bana göre en kötü yönetimini gösteren başkanı Gülkız Tulay iyi yönetemediği için, bana göre o göreve layık olmadığı halde görevlendirdiği, bu kötü yönetim düzeyinden dolayı bu yanlışlığı algılayamadığı ve görevlerine devam etmelerine izin verdiği elemanları da aynı şekilde çuvallıyor.

İşte Gülkız Tulay, İşte Mustafa İmamoğlu… Biri başkan birisi başhakem…

Buyurun buradan yakın… Birbirlerine baksınlar.

Bakalım hakem kadrosu nasıl.

2017_Antalya_Cumhuriyet_Bayram_Satran_Turnuvas_Hakem_Grevlendirmesi_

Duyan gelmiş, ama kontrol etmemişler.

Ne dersiniz yabancı sporcular iyi bir bisiklet fiyatına lisans ücreti yatırmaya güçleri yetmediği için mi bu şekilde lisanssız oynuyor?

Bu sporcunun ödemesi gereken lisans ücreti 400 TL!!

Gülkız Tulay, haydi… istifa edin bırakın şu koltuğu bu işi bilenler gelsin…

 

Share Button