Akdeniz Bireysel’de Dördüncülük!

Share Button

3080407977edYetenekli büyük ustamız Kıvanç Haznedaroğlu ve gelecek vaat eden genç sporcumuz Beste Başak Abdimanoğlu’nun katıldığı Akdeniz Bireysel Satranç Şampiyonası Lübnan’da tamamlandı. 15 ülkeden 4 GM, 3 IM, 7 FM, 1 WGM, 4 WIM olmak üzere 53 sporcunun hamle yaptığı şampiyonayı beklendiği gibi Şampiyonanın sıralamada 1 numarası olan Mısır’lı büyük usta ve Dünya Gençler Eski Şampiyonu Ahmed Adly (2596) 9 maçta 7,5 puanla kazandı. Ahmed, askerlik görevinin ardından uzun süren duraksamasını atmış ve eski formuna yaklaşmış görünüyor. Adly; Yunanlı, Cezayirli ve Fransız sporcularla beraberlik yaparak maç kaybetmeden mükemmele yakın bir performans (2591) gösterdi. Altın madalya Mısır’a giderken, Gümüş madalyayı Cezayirli büyük usta Mohamed Haddouche 7 puanla aldı. GM Haddouche de 4 beraberlik yaparak maç kaybı olmadan ikinci sıraya 2541 ELO performansıyla ulaştı. Aynı puanda (9 maçta 7) ancak eşitlik bozmayla bronz madalyanın sahibi olan FM Anastasios Pavlidis 2541 ELO performansına ulaştı. Yunanistan’ın genç yeteneği Anastasios eşitlik bozmayla gümüş madalyayı kaçırdı.

Final Sıralama

Atalık’tan sonra ilk büyük ustamız olan Kıvanç Haznedaroğlu güzel bir turnuva oynamasına karşılık 6,5 puanla dördüncü olabildi. Kıvancın uzun süredir uluslararası üst düzey turnuva eksikliğini atlatması durumunda eski günlerine dönmemesi için bir sebep yok.

Deneyim kazanması için turnuvaya gönderilen genç yeteneğimiz (TSF arada bir de olsa çok doğru şeyler yapabiliyor) Beste Başak 9 maçta 5 puan ve 1991 ELO performansıyla vasatın üstüne çıkarak 24. sırayı aldı.

Akdeniz Şampiyonasına ev sahipliği yapmamız ve bu önemli organizasyonda daha çok sporcumuzun hamle yapması satranç camiamız tarafından umut ediliyor.

Share Button