2015 Türkiye Şampiyonu GM Ipatov

Share Button

tur13

10 Aralık günü oynanan son turla biten Türkiye Şampiyonasında bitiş ipini bir tur önce göğüsleyen sporcu İTÜ Spor Kulübü oyuncusu GM Alexander Ipatov Türkiye Şampiyonu oldu. Son tur FM Bahadır Özen’e karşı siyah taşlarla mükemmel bir oyunla kazanan Sasha, 12,5 puan gibi tarihi bir rekora imza attı. Böylece 2014 yılından sonra 2015 yılında da Türkiye Şampiyonluğu unvanını aldı, altın madalyayı göğsüne taktı. Satranç tarihimizin en güçlü Türkiye Şampiyonası olma özelliğini taşıyan, 50. Türkiye Şampiyonasında maalesef format gereği davet edilmedikleri için, milli takımımızın güçlü iki ismi GM Mustafa Yılmaz ve GM Emre Can hamle yapamadılar. Şampiyonada BJK sporcusu GM Dragan Solak 11 puanla ikinci, T.S.Alyans Spor Kulübü sporcusu GM Kıvanç Haznedaroğlu ise 8,5 puanla üçüncü oldular. Yine 8.5 puanla fakat eşitlik bozmayla  Deniz Su Aquamatch Spor Kulübü sporcusu GM Barış Esen de dördüncü sırayı aldılar.

Şampiyonanın kapanış törenine Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Ataşbak, TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF Disiplin Kurulu Başkanı Tahsin Aktar, yöneticiler ve sporcular katıldı.

Şampiyonada çok başarılı yönetim gösteren IA Atilla Gürmen, FA Yalçın Gergeroğlu ve Turnuva Direktörü ICO Ümit Küçükahmetoğlu, kapanış töreninde alkış aldılar.

Kapanış konuşmalarının ardından sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

2015 Türkiye Şampiyonası Çapraz Tablo

cross13

2015 Türkiye Şampiyonası Sıralama

stand

2015 Türkiye Şampiyonası ELO İstatistikleri

elostats13

13.Turda Oynanan Oyunlar

Share Button