2015 Dünya Gençler Şampiyonası Khanty-Mansysk

Share Button

2015 Dünya Genç Kadınlar Şampiyonasında 2nci turda; Beste Başak Abdimanoğlu, Yeşim Patel, Duru Okuyaz, Çağıl Irmak Arda, Sinem Çağla Gündoğan, Nezihe Ezgi Menzi, Ayça Fatma Durmaz salonda yoktular. Kendilerine ülkelerinin satranç federasyonunca şans verilmemişti. O yüzden Türk bayrağı da kadınlarımızca dalgalandırılmadı. Üstelik bu kararı alan federasyonun başkanı da bir kadın!

Önce Satranç Haber’de! Türk Kadınına, kadın başkanınca, katılma şansı verilmeyen 2015 Dünya Gençler Şampiyonası Khanty Mansysk’te devam ediyor. 2.Turda sporcularımız için başarılı olmayan sonuçlar vardı.  Sporcularımızın her birisi bir yetenek.Çok anlatmaya gerek var mı? Peki sonuçlar neden böyle? Yıllar süren çalışmaların sonucunda bir tuğla üstüne bir tuğla daha koyduğunuzda bir temel oluşturduğunuzda, her şey daha iyi olmalı değil mi?

Ama Türk Satrancında, bizim dönemimizde yapılan her şeyin dibine dinamit konulduğu için bina başımıza yıkılıyor. Khanty Mansysk’te devam etmekte olan ve Türk Kadınına, Kadın Federasyon Başkanı tarafından katılma şansı verilmeyen Dünya Gençler Satranç Şampiyonasında Ufuk Sezen Arat ve CC 1 puanda, Vahap yarım puanda, Gani Eren 0 puanda.

2.Tur Sonuçlar    3.Tur Eşlendirme  2. Turdan Sonra Sıralama

Milli takımlarımızın başında GM Alexander Sulypa var. Sulypa ismi deyince durup düşünmek lazım.

Size TSF web sitesinde bulunan (Disiplin Kurulu Kararları) bir kararı buraya kopyalayarak paylaşıyorum.

sulypa

Trajediye bakar mısınız?

Spor Genel Müdürlüğü mevzuatı ve TSF mevzuatına göre altı ay hak mahrumiyeti alan birisi artık antrenörlük yapamıyor. GM Sulypa TSF tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti cezası almış. Ama cezayı aldığı federasyonun genç milli takımına antrenörlük yapıyor.

Sonuç? Yukarıda sonuçlar var!

Kadınlarda sonuç vermiyoruz.

Share Button