2015 Avrupa Kulüpler Şampiyonası Siberia’nın

Share Button

2015 Avrupa Kulüpler Şampiyonası Üsküp’te sona erdi. Rusya’nın Siberia takımı (GM Kramnik, GM Aronian, GM Grischuk, GM Li Chao B, GM Wang Yue, GM Korobov, GM Kokarev, GM Bocharov) 7 maçın altısını kazanarak 13 puanla şampiyon oldu. İkinciliği, şampiyonanın seri başı ve yıldızlar topluluğu, kardeş ülkemiz Azerbaycan’dan SOCAR 11 puanla ve eşitlik bozmayla kazandı. SOCAR takımında;  GM Topalov, GM Giri, GM Caruana, GM Adams, GM Radjabov, GM Mamedyarov, GM Mamedov Rauf ve GM Safarli hamle yaptı. Bronz madalyayı eşitlik bozmayla üçüncü olan MEDNYI VSADNIK kazandı. Rus takımı 7 maçta 5 galibiyet bir beraberlik olmak üzere toplam 11 puan aldı. Üçüncü takımın listesi ise Svidler, Dominguez, Vitiugov, Matlakov, Rodshtein, Fedoseev, Khairullin, Saric gibi büyük ustalardan oluşuyordu.

Kadınlarda; Gürcistan’dan NONA kulübü (GM Nana Dzagnidze, GM Bela Khptenashvili, IM Lela Javakhvishvilli, IM Nino Batsiashvilli, WIM Miranda Mikadze) ile 7 maçta 7 galibiyetle ve inanılmaz bir performansla şampiyon oldu. NONA’da Dzagnidze 2661, Khotenashvilli 2618, Batsiashvilli 2651 gibi akıllara durgunluk veren performanslarla oynadı.

Şampiyonada ikinci sırayı, ev sahibi ülke Makedonya’nın GAMBIT ASSEKO SEE kulübü 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 11 puanla kazandı.

Üçüncülüğü ise Rusya’nın UGRA takımı 10 puanla kazandı.

2015 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi Şampiyonu Beşiktaş, Avrup Şamppiyonasında genç bir kadroyla yer aldı. 3 galibiyet ve 4 mağlubiyetle 9 puanla 38. sırada yer alan Beşiktaş Galler’den Cardigan, İrlanda’dan Adare, Makedonya’dan MSK Centar kulüplerine karşı galibiyet aldı.

__________________________

Eski Haber

2015 Avrupa Kulüpler Şampiyonası, Makedonya’nın Üsküp kentinde başladı. 2015 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi Şampiyonu BJK’nin ülkemizi temsil ettiği şampiyonaya, 22 ülkeden 50 kulüp katılıyor. Aynı anda ve aynı yerde düzenlenen Avrupa Kulüpler Kadınlar Şampiyonasına ise 9 ülkeden 12 kulüp iştirak ediyor.

İlk iki tur sonuçları ve sıralaması aşağıda bulunuyor. Beşiktaş ilk turda İsrail’in güçlü ekibi Beer-Shava’ya 6-0 gibi ezici bir skorla kaybederken, ikinci turda Galler’den Cardican Spor kulübünü 4,5 – 1,5 yendi.

Canlı Yayın Sonuçlar: Resmi Web Sitesi

 

 

 

Share Button