189 oda kayıp! Sudan Ucuz Konaklama!

Share Button

Satranççılar Manavgat’ta 5 yıldızlı otelde kaybolan 189 odayı arıyor. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı Turizm A.Ş.’nin, 2016 yılında düzenleyeceği Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasının yapılacağı otel olarak Manavgat’ta Süper lüks bir otel seçilmişti. Ülkemiz insanlarının ekonomik gelir düzeyine göre çok yukarıda kalan otelin seçiminde, TSF başkanının standartlarının esas alındığı düşünülüyor. Bu şampiyona yıllardır, aynı zamanda, sömestr tatilinin içinde düzenleniyor. Yani tarihler önceden biliniyor. Örneğin 2017 yılında ne zaman düzenleneceği de belli bugünden.

Satranç Haberin; şampiyona tarihlerinin TSF tarafından geç açıklanmamasına karşı yaptığı eleştiriler Federasyon Kapı Duvar başlıklı yazıyla yayınlanmıştı.

TSF kaynaklarından öğrenilen haberlere göre, TSF Başkanı Gülkız Tulay, en iyi oteli bulmak için özel gayret göstermiş. “Çocuklarımız öyle bir otelde kalsınlar ki yaşamları boyunca unutamasınlar, veliler de bunu anımsasınlar” demiş. Otel fiyatlarına bakılınca, velilerin yaşamları boyunca unutamayacakları bir fatura ödeyecekleri anlaşılıyor. TSF Yönetimine böyle lüks bir organizasyon yaptıkları için tebrik üstüne tebrik yağıyor. Ancak neden geçen yıl da benzer yüksek bedellerle kalınan bu otelin bulunması için aylarca beklendiği bir türlü bilinmiyor. Bu konuda bir bilimsel araştırma projesi açılması düşünülüyor. TSF Başkanının bu araştırma için özel bir komisyon kurmasının düşünüldüğü de söylenti olarak kulaktan kulağa dolaşıyor. Komisyon üyeleri Bakü 2016 Olimpiyatlarına da götürülebilirmiş!

haber çıktı

TSF web sitesinde 1 Aralık 2015 günü yayınlanan konaklama ücretleriyle açıklanan lüks şampiyona hizmetlerinin satışı devam ediyor.  Gülkız Tulay yönetiminden önceki dönemde,  düzenlendiği yerlerde onlarca ucuz alternatif olan, konaklama yapanların makul ve mantıklı bedellerle konakladığı bu şampiyonada, bugün ödenen ücretler akıllara ziyan veriyor. Antalya’da aynı tarihlerde bir yetişkin bir çocuk için konaklama ücretleri sıradan bir otel satış sitesinde arandığında 5 yıldızlı ve yüksek puanlı bir otel için BOOKING.com 600-700 TL gibi ücretler bulunabilirken, TSF’nin seçtiği otelin yanında alternatif olmaması, aynı bedelin 1.600 TL gibi bir rakama ulaşması, seçim için neden böyle uzun bir zaman harcandığı konusunda fikir veriyor.

TSF Sponsoru Türkiye İş Bankası A.Ş. ve Spor Genel Müdürlüğü’nün bu konudaki düşünceleri merak ediliyor!

antalya

Ancak tüm camianın merak ettiği en önemli olay konaklamanın yapıldığı süper lüks otelde kaybolan 189 oda. 

Otel yönetimi de dahil herkesin aradığı odalar neden kayboldu araştırılıyor. TSF Sitesinde satışların başlamasıyla duyurulan habere göre “Ana Binada 50 oda” satranççılar için ayrılıyor. Ancak, satışlar başlar başlamaz, 22 dakikada, bu 50 oda tükeniyor. Bu süper lüks otelde Ana binada 239 oda bulunuyor. 22 dakikada 50 tanesi satılan odaların geri kalan 189’u yok! Kayboldu!

"İnek içti, dağa kaçtı, ağaca çıktı, suya düştü, yandı, bitti kül oldu"
“İnek içti, dağa kaçtı, ağaca çıktı, suya düştü, yandı, bitti kül oldu”

Akla “acaba, bu odalarda TSF yönetimi, Dış İlişkiler Komisyon üyeleri gibi önemli makam ve görevlerde bulunan, TSF’yi bu kadar mükemmel yöneten ve sporcularımızı ultra lüks otellerde yaşatan zevat için mi ayrıldı?” sorusu geliyor. Yoksa çok daha güzel bir hareketle; şampiyonada görev alacak olan hakemler mi bu odalarda kalıyor? Bizler gibi tüm veliler ve herkes bu odalar nerede onu merak ediyor?

odasayisi

Kaybolduğu söylenen 189 odanın, otel tarafından başka bir organizasyona satılmış olma olasılığı akla gelmiyor değil! Bu soruyu sorduğumuz minik serçelerden aldığımız yanıt ise “Yok canım, o durumda TSF Lüks Turizm A.Ş. bu oteli değil başka bir oteli seçerdi değil mi?” şeklinde oluyor. Bazı kaynaklar da TSF’nin var olan yönetiminin son kez düzenleyeceği bu önemli organizasyonu bir “Veda Organizasyonu” gibi görkemli kutlamak için “tüm yönetim kademesini, görevde olan kurulları, komisyonları, henüz kurulmamış komisyonları, Genel Kurul delegelerini” davet edeceği için sporcular yerine bu önemli şahıslara bu odaların ayrıldığını iddia ediyor. Bu davette bu kişilerin aileleri de bulunacak diyenler de yok değil. Ama biz kesinlikle buna inanmıyoruz.

“O otelde kim o odalarda kalacak? Odalar nereye kayboldu? Kim aldı?” bugün bilinmese de 2017 yılında herkesin bileceğine söz veriyorum. Siz de o zaman sorarsınız soracağınızı kalanlara!

suit1

Otel odalarında her şey düşünülmüş! Bir satranççı için gerekli ne varsa! Jakuzi, yatakta portakal suyu ve balkonda nargile!

oda2

Süper Otel süper odalar! Ülkemiz Satranççılarının gelir düzeyi düşünülürse, kesinlikle kaçırmamaları gereken bir fırsat! Sudan ucuz!

Share Button